Werkwijze

1) Na het invullen van het onlinecontactformulier of telefonisch contact, plannen we de verdelging van uw wespennest in.

2) We komen zo snel als mogelijk ter plaatse om uw nest te verdelgen. 

3) Het nest wordt verdelgd met Permas-D, hetzelfde product dat door de brandweer gebruikt wordt. Dit poeder is niet schadelijk voor mens en huisdier.

4) Het kan 2 tot 5 dagen duren vooraleer het nest volledig verdelgd is. Wanneer dit niet het geval is en er nog steeds wespen zijn 5 dagen na de eerste interventie komen wij gratis voor dezelfde nest terug.

Het onderscheid tussen Aziatische en Europese hoornaars

Hoornaars hebben zich de laatste jaren vermenigvuldigd, maar worden vaak onderling met elkaar verward. Als alle hoornaars tot de familie van de vliesvleugeligen behoren, dan zijn er twee verschillende soorten hoornaars:

  • Europese hoornaars
  • Aziatische hoornaars

Europese hoornaars hebben specifieke kenmerken. Ze hebben een oranje kop die hen onderscheidt van een eenvoudige wesp. Ze zijn ook de grootste van de vliesvleugeligen.

Aziatische hoornaars daarentegen zijn iets kleiner en lijken qua grootte op een wesp. Ze worden ook wel ‘geelvoetige hoornaars’ genoemd. Ze zijn onlangs in Europese landen opgedoken en hebben ons land gekoloniseerd. In België zijn ze sinds 2016 aanwezig.

Ze zijn slecht aangepast aan ons klimaat en onze omgeving, en zijn voor ons ecosysteem veel schadelijker dan andere hoornaars. Ze vernietigen bijennesten en versnellen de verdwijning van de bijen die al enkele jaren bedreigd worden.

Merk ook op dat de nesten van Aziatische hoornaars kleiner zijn dan die van hun Europese tegenhangers.